Meer zachtheid en liefdevolle begeleiding

Warme omhulling in je kraamtijd

De eerste 40 dagen na de geboorte van je kindje zijn enorm belangrijk, ook voor jou als mama.
In Aziatische culturen weten ze dat maar al te goed en zeggen ze ook: ‘De eerste 40 dagen zijn bepalend voor de komende 40 jaar’
Hier in het Westen zijn we met name gericht op de baby en is er relatief weinig aandacht voor de moeder. Maar jij bent er ook nog!

Moeder worden (ook als het niet de eerste keer is) is enorm intens. Je bent negen maanden zwanger geweest, levert een topprestatie tijdens de bevalling en daarna ben je druk met de zorg voor je kleintje.

Het is van belang dat je de tijd neemt en krijgt om emotioneel en fysiek te herstellen en terug in balans te komen. Lichaamswerk is een hele fijne, ontspannende manier om dit te bereiken. Het helpt je niet alleen te ontspannen en aarden, maar voert ook afvalstoffen af en reguleert je hormoonhuishouding. Adrenaline wordt verminderd (minder stijve spieren!) en de aanmaak van oxytocine wordt gestimuleerd (baarmoeder slinkt vlotter, borstvoeding komt makkelijker op gang) en het geeft energie.

Bij Damara Coaching kun je terecht voor de fijnste postpartumbehandelingen en coaching. Ik kom bij jou thuis en tover je slaapkamer om tot een heerlijke wellnessruimte.
Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Bengkung Bellybind; dit is een Maleisische wijze om de kraamvrouw te ondersteunen en het herstel te bevorderen. Bij een Bengkung Bellybinding starten we met een zachte buikmassage met een pakking van castorolie, gevolgd door een moxabehandeling van buik en onderrug en een voetenmassage, waarna ik je bekken en buik inwikkel met een 17 meter lange katoenen doek.

Een moxastick is gemaakt van gedroogd en samengeperst bijvoetkruid die ik verwarm. De Chinese geneeskunde leert ons dat als je deze stisck op bepaalde acupunctuurpunten houdt, je levensenergie makkelijker gaat stromen. Het warmen van je buik en rug voelt ook nog eens heel fijn, de warmte dringt diep door.

Een Bengkung Bellybind heeft als voordeel dat:

*  Het je bekken, buikspieren en ribben weer bij elkaar brengt

*  Het slinken van je baarmoeder versneld (en je dus minder lang zult vloeien)

* Het mogelijke rugpijn verminderd

* Het kan helpen bij een goede borstvoedingshouding.

Duur: 60 minuten
Kosten: 125 euro inclusief BTW

Je kunt ook kiezen voor een massage met voorverwarmde kruidenstempels.
Warmte is van groot belang in de kraamtijd. Je temperatuurregulatie is van slag en een verwarmd lichaam herstelt veel gemakkelijker dan een koud lichaam.
Met de kruidenstempels masseer ik je hele lijf, zodat de warmte overal goed door kan dringen. De kruiden zijn perfect afgestemd en ruiken heerlijk. Een heerlijk geniet- en ontspanmoment! 

Duur: 60 minuten
Kosten: 135 euro inclusief BTW

Of ga je liever voor een Yoni Steam?

Bij een Yoni Steam creeren we een sauna voor je vagina, waarbij de warmte en werking van de kruiden diep door kan dringen in je baarmoeder. Dit bevordert het herstel en voelt enorm weldadig.
Je neemt plaats op een speciale kruk, met een fijne omslagdoek om je heen. Met verwarmende thee en fijne muziek op de achtergrond laat ik je even alleen, wardoor je in diepe ontspanning kunt zakken en kunt genieten van de sensaties in je lichaam.

De Yoni Steam is ideaal om te combineren met een een andere postpartumbehandeling.

Duur: 45 minuten
Kosten: 89 euro inclusief BTW

Bij het boeken van een combinatie van bovenstaande behandelingen krijg je een korting van 15 % op de totaalprijs. 

 

 

 

 

 

Ik gun mijzelf een fijne kraamtijdbehandeling!

Welke behandeling wil je graag boeken?

10 + 9 =